Stanowisko Członka Stowarzyszenia ,,Kudowianie” w sprawie zamieszczonego przez Burmistrza oświadczenia w gazecie

Poniżej zamieszczamy stanowisko członka Stowarzyszenia ,,Kudowianie” Pana Krzysztofa Szymańskiego (za jego zgodą i wolą), który to tekst zamieścił również na swoim profilu FB.

Kampania wyborcza ruszyła w naszym mieście , rozpoczął ją Piotr Maziarz obecny burmistrz . Uruchomił w tym celu swoją tubę propagandową ” Nową Gazetę Gmin ” . Zamieścił w niej ” Oświadczenie burmistrza miasta-Piotra Maziarza” . Zostali bezpardonowo zaatakowani przedstawiciele Stowarzyszenia Obywatelskiego ” Kudowianie” oraz Stowarzyszenia Obywatelska Kudowa. Pan Maziarz zarzucił swoim przeciwnikom rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji i wprowadzanie niepokoju w mieście. Zaatakowana został także przewodnicząca rady miejskiej Sylwia Bielawska której Piotr Maziarz zarzucił doprowadzenie do niepotrzebnego konfliktu i niepokoju. Styl i treść oświadczenia skłaniają do mnie do stwierdzenia ,że to wysoka temperatura jaka ostatnio u nas panuje wpłynęła na stan umysłowy osoby piszącej to oświadczenie Zakończył swe wypociny pan Maziarz kuriozalnym poleceniem dokonania przez oplute przez siebie stowarzyszenia po 10 tys. zł. na konto zespołu szkół. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ? Być może , przyczyną takiego ruchu Piotra Maziarza jest strach przed konkurencją w nadchodzących wyborach ? Strach przed utratą dobrze płatnej posady jaką zajmuje od ostatnich wyborów ? Myślę , że mieszkańcy Kudowy należycie ocenią
” dokonania ” Piotra Maziarza jako burmistrza w ostatniej kadencji. Ja już nie popełnię takiego błędu jakim było oddanie głosu na Piotra Maziarza w ostatnich wyborach.!!!!